Tattoo Stories

Pippi Kragtwijk

Tattoo Inspiration

Leave a comment

Vandaag een inspiratie post! Wat is hot and happening? Waar kan je leuke ideeën vinden voor tatoeages?
Ik zet mijn tips voor je op een rij.

Bron: Ezay_e - We Heart It

Bron: Ezay_e – We Heart It

ACTIES

Human right tattoos
Hebben jullie al gehoord van deze actie? Dit is een stil protest voor de internationale mensenrechten. Het initiatief komt van de tatoeëerder Sander van Bussel. Het kunstproject wil bewustzijn creëren en het belang van de Rechten van de Mens onderstrepen. Het gaat de hele wereld over en wereldwijd worden mensen getatoeëerd met één letter uit de verklaring van de mensenrechten, dat zijn 6773 letters in totaal. Er zijn al een aantal data geweest in Nederland en er staan (nog) geen nieuwe gepland. De aankomende data zijn 27 en 30 november in Johannesburg en Soweto, als je heel toevallig in de buurt bent: ik zou zeker even een kijkje gaan nemen! Komen er nog data in Nederland en wil je meedoen: dan raad ik je aan, uit eigen ervaring, om een aantal uur van te voren in de rij te gaan staan want deze actie is onwijs populair! Een goeie actie, al zeg ik het zelf en daarom absoluut een terecht plaatsje in deze inspiratie post.

Op de site van Human Right Tattoos kan je meer informatie vinden en ook kun je ze volgen op Facebook.

Bron: Amnesty International

Bron: Amnesty International

Er worden vaker acties met tatoeages gecombineerd. Zo ook voor Warchild of Pink Ribbon, naar mijn mening een erg leuk initiatief. Wil je op de hoogte blijven van dit soort acties? Hou dan de agenda van World Tattoo Events in de gaten. Daar worden ook alle data van conventies, zoals bijvoorbeeld op 16 november in Alkmaar, en toekomstige exposities bekend gemaakt.

VISUEEL

Inkt Master
Dit is een Amerikaanse realityserie waarin tien tattoo artiesten strijden om de titel ‘Ink Master’ en de hoofprijs van 100.000 dollar. De kandidaten moeten zich onderscheiden door hun lef, passie en creativiteit. De jury bestaat uit rocklegende en tatoeageliefhebber Dave Navarro en tattoo iconen Chris Nunez en Olivier Peck. Deze serie is wel al ten einde gekomen op de Nederlandse televisie maar als je op deze link klikt, kan je alle afleveringen terug kijken met Nederlandse ondertiteling.

Tattoo Stories
In dit programma worden er, net als op mijn blog, verhalen van tatoeages verteld maar dan met een camera erbij. Zo nu en dan zitten er erg leuke en inspirerende verhalen tussen maar sowieso een leuk programma om lekker bij weg te kijken. Elke werkdag om 18:30 op RTL 5! Mocht je trouwens zelf binnenkort een tatoeage gaan zetten met een bijzonder verhaal; het programma zoekt nog nieuwe deelnemers voor het volgende seizoen! En ook kun je ze volgen op Facebook.

Skinmeal
Aardman Animations, uit Bristol in Engeland, is een leider in de animatie wereld. Onlangs hebben ze een nieuwe Random Acts Film geproduceerd genaamd ‘Skinmeal’. Dit filmpje gaat over tatoeages die tot leven komen. Bekijk hier het filmpje.

Skinmeal. Bron: Abduzeedo

Skinmeal. Bron: Abduzeedo

The Gypsy Gentleman
Marcus Kuhn is tatoeëerder en zit al 24 jaar in het vak. Hij wilde zijn herinneringen en belevenissen uit zijn carrière delen met de wereld en wilde het leven laten zien van een reizende tattoo artiest. In zijn Youtube serie ‘The Gypsy Gentelmen’ praat hij met andere artiesten over hun carrières en ideeën en reist hij de wereld over, op zoek naar tatoeages. Hieronder de eerste aflevering, daarna kan je vanzelf doorklikken naar de volgende afleveringen.

LITERATUUR

Tattoo Planet
Dit tijdschrift is het enige Nederlandstalige tijdschrift over tatoeages. Hun missie is Nederland en België tattoo bewuster te maken. Het tijdschrift komt 10 keer per jaar uit. Per tijdschrift kost het €5, je kunt een abonnement nemen of ze na bestellen op hun site.

Lexicon Der Tatoeages – Henk Schiffmacher
Een vuistdik, full colour geïllustreerd kunsthistorisch overzicht over de geschiedenis van de tatoeage. Vol met unieke afbeeldingen van tatoeages, rariteiten, artefacten en tekeningen die Schiffmacher tijdens zijn reizen verzameld heeft. Alleen tweedehands te koop op bol.com voor rond de €30.

INTERNET

Er is op internet onwijs veel over tatoeages te vinden. Ik heb de leukste Facebook pagina’s, Instagram accounts en blogs voor je op een rijtje gezet. Goede platforms voor plaatjes om veel leuke ideeën en inspiratie op doen.

Facebook

Tattoos and Tattoo Art

Bron: Tattoos and Tattoo Art

Bron: Facebook – Tattoos and Tattoo Art

Awesome Tattoo Ideas

Bron: Facebook - Awesome Tattoo Ideas

Bron: Facebook – Awesome Tattoo Ideas

My Tattoo

Bron: Facebook - My Tattoo

Bron: Facebook – My Tattoo

Tattooable Quotes

Bron: Facebook - Tattooable Quotes

Bron: Facebook – Tattooable Quotes

Tattoo Ideas

Bron: Facebook - Tattoo Ideas

Bron: Facebook – Tattoo Ideas

Instagram

Tattoos of Instagram

Bron: Instagram - Tattoos of Instagram

Tattoo Culture Magazine

Bron: Instagram - Tattoo Culture Magazine

Bron: Instagram – Tattoo Culture Magazine

Tattoo Inkspiration

Bron: Instagram - Tattoo Inkspiration

Bron: Instagram – Tattoo Inkspiration

Tattoo Girls

Bron: Instagram - Tattoo Girls

Bron: Instagram – Tattoo Girls

Blogs

Awesome Tattoo Blog

Tattoo Platform, voor deze blog schrijft ook onder andere Henk Schiffmacher.

INSPIRERENDE TATOEËERDERS

David Hale combineerd verschillende stijlen met elkaar.

Keith McCurdy heeft onder andere Rihanna, Justin Bieber en Cara Delevingne getatoeëerd.

Peter Aurish maakt van tatoeages ware kunstwerken.

Kat von D, die je misschien wel kent van haar realityshow LA Ink.

Candy Cane: een vrouwelijke Nederlandse tattoo artiest. Combineert graag realisme met old school.

Schermafbeelding 2013-11-03 om 00.26.08

Bron: Rottenecards

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s